Afgelopen zondag vond de jaarlijkse battle plaats tussen ’t Fivelveld uit Appingedam en TC Delfzijl. Twintig tennissers van beide verenigingen gingen sportief de strijd aan om uit te maken wie zich voor een jaar lang de beste tennisvereniging, sportief gezien, mag noemen.

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, TC Delfzijl kwam er niet aan te pas. Fivelveld was gebrand om deze editie te winnen, immers, de vorige 3 edities gingen kansloos verloren. De Damsters legden een prima wedstrijd op de mat met gelouterde spelers en opkomende talenten. Delfzijl had deze editie gekozen voor de inbreng van nieuwe leden, zodat ook zij kennis konden maken met het mooie spelletje en gezellige sfeer op de banen van Delfzijl.

Zo kon het gebeuren dat in de ochtend 10 partijen gespeeld werden, waarvan er slechts 1 gewonnen werd door de Havenkanters. Alleen Maurice Hofstede en Marc Roosendaal wisten hun partij te winnen.

Na een voedzame lunch werden er ’s middags 20 wedstrijden gespeeld. Ook nu waren de Fivelvelders veel te sterk. Toen om 15:45 uur de laatste bal werd geslagen, stond dan ook de uiteindelijke uitslag 20-10 op het scorebord (372 – 238 games). Een eclatante overwinning, mag gezegd worden.

De nazit, een niet geheel onbelangrijk deel van een tenniswedstrijd, werd toch nog gewonnen door de TCD-ers. Onder genot van wat gerstenat en een heerlijke BBQ en met de 2 enige overgebleven winnaars oet Daam Sikko en Bert werd de dag nog even geëvalueerd. Een mooie gezellige dag met een terechte overwinning was de eindconclusie.

Volgend jaar revanche aan de oevers van het Damsterdiep.