Het gaat snel met de tenniscompetitie. Afgelopen zaterdag werd de 3e competitieronde gespeeld en het moet gezegd worden, het gaat niet zo goed met de competitieteams.

Wisselende resultaten bij de gedoodverfde kampioen, immers, de heren hadden zichzelf al gebombardeerd tot kampioenskandidaten en de platte kar was al gereserveerd. Met 1 gewonnen, 1 gelijkspel en 1 verloren partij tegen Spijk is er nog niets aan de hand, maar de heren krijgen het nog moeilijk.

Dezelfde resultaten zien we ook terug bij de Dames 17+ zaterdag. Groninger LTB 1 staat fier bovenaan en heeft nog geen wedstrijd verloren. Een 2e plaats lijkt dan ook het hoogst haalbare.

Ook bij de Dames Dubbel 17+ zaterdag zien we hetzelfde beeld. Er werd 1 verloren, 1 gewonnen en knap gelijk gespeeld tegen Haren. Ook hier kan het nog alle kanten op, al heeft Zuidlaren tot nu toe al hun wedstrijden gewonnen met 4-0.

Dan de gemende teams. Gemengd 17+ zaterdag, de jonkies, hebben het zwaar in hun klasse. Tweemaal werd verloren, maar tegen Van Starkenborgh 6 werd knap met 3-2 gewonnen. Daniëlle Wieringa wist al haar partijen tot nu toe te winnen, een mooie prestatie.

Ook het eerste team van Gemengd 35+ wist nog maar 1 keer te winnen. Tegen Odivia Eenrum werd gewonnen met 3-2. Bij Gemengd Dubbel 17+ werd nog geen enkele wedstrijd gewonnen, alhoewel 2 nederlagen nipt waren.

Ook bij de Heren Dubbel 50+ maandag werd nog geen partij gewonnen.

Kortom, het motto “meedoen is belangrijker dan winnen” gaat gelukkig op bij de Delfsielsters. Eerst een rustweek. Komende woensdag kan er geoefend worden tijdens een speciale toss-avond, de Koningstoss.

Tot dan!