Afgelopen zaterdag werd voor de 3e keer de World Cleanup Day georganiseerd, een wereldwijd evenement voor een schone en duurzame toekomst. Groningen Seaports is hiervan in Delfzijl de initiator en trekker en heeft aan de verenigingen die zij sponsoren, gevraagd om mee te helpen.

Vanuit TC Delfzijl was er een mooie opkomst. Met maar liefst 9 personen was TC Delfzijl sterk vertegenwoordigd en werd de strijd aangegaan tegen het plastic in en rondom de haven van Delfzijl.
 

De vooruitzichten m.b.t. het weer was wat onzeker, maar ondanks een bui en een harde woei, werd met vereende kracht begonnen aan de klus. De uiteindelijke opbrengst was groot. Meer dan 100 vuilniszakken met rommel vanuit zee werden door de 150 deelnemers verzameld. Een mooie, maar tegelijk ook een trieste opbrengst.

 

 
De volgende kanjers vanuit TC Delfzijl deden mee: Ria de Jonge, Margreet Postma, Anneke Wezeman, Harma Waalkens, Alma Akker, Marja Hommes, Anja Wassenaar, Margreet Postma en Jur Wieringa. Allen super bedankt voor jullie hulp!