Een spontane actie om met een aantal dames de najaar competitie KNLTB te gaan spelen bleek zeer succesvol en heeft geleid tot kampioenschap!

Onder enthousiaste leiding van aanvoerster Monique streden Alma, Herma, Ina, Janneke, Margreet en Susanne zes speelweken lang voor deze felbegeerde status. Dit met zeer gewaardeerde hulp van Anja, Claudia en Ingrid en het trouwe support van de partners.

Gisteren, zondag 28 oktober, moest er gestreden worden tegen de nummer 2 (Nienoord) in de poule. Alhoewel onze dames twee punten ‘los’ van dit team stonden zou het toch spannend worden, thuiswedstrijd tegen dit team was namelijk ook een zeer ‘pittige’.

Het Delfzijlse team vertrok met bijna alle speelsters naar Nienoord om met elkaar de laatste zege binnen te halen. Met zes speelsters in één auto via allerlei (niet vooraf te bedenken) routes kwamen ze op het park aan. Klaar voor de strijd. Tactisch werd besproken wie welke partijen zou spelen en tegen welke tegenstander, ondertussen had de tegenstander het echter al bepaald. Daardoor leek het een zware dobber voor Delfzijl te worden.

Delfzijl zou met 4-2 verlies gelijk komen te staan aan Nienoord (en door onderling resultaat dan kampioen zijn) maar zou met een 3-3 stand ‘helemaal’ veilig voor het kampioenschap zijn. Al na de enkelpartijen was het kampioenschap een feestelijk feit. De 3 punten waren binnen!
Met een 2-4 winst keerden de dames en hun trouwe supporters naar Delfzijl om daar dit kampioenschap met elkaar te vieren onder het genot van feestelijke bubbels, andere drankjes en veel lekkere hapjes.

Van harte gefeliciteerd met dit kampioenschap!