Expert TCD open: Dag 6

Terwijl buienradar onheilspellende rode pitten over de provincie liet gaan, bleef Delfzijl wonder boven wonder gevrijwaard van hevige regen. En zo kon het gebeuren dat alle wedstrijden die op de planning stonden, gespeeld konden worden.

Wedstrijddag 5 stond in het teken van plaatsing voor de halve finales. Briët/Visscher lieten Bronsema/Helffrich kansloos en bereikten de halve finales. Jan-Arend Venema versloeg Jasper Berends eenvoudig met 6-0 6-1. Alleen Corné Noordman kan Jan-Arend nog afhouden van het kampioenschap in de HE8. Ze spelen a.s. zondag om 10:30 uur tegen elkaar.

Huizenga, als 3e geplaatst in de HE7, ging er met 6-1 6-1 af tegen de ontketende Arjan van Hielkema en met 6-0 6-0 wist Niels Loonstra eenvoudig te winnen van John Doon.

De apotheose kwam in de avondwedstrijden.

Mossel/Brandsma moesten het opnemen tegen Vial/Moes. Mossel/Brandsma kwamen goed uit de startblokken, namen een 4-0 voorsprong, maar moesten de eerste set toch laten aan Vial en Moes. Brandsma testte in de 2e set de mentale weerbaarheid van de tegenstanders door met name hoge en geplaatste ballen te spelen. Moes/Vial kwamen hierdoor in de problemen en moesten de 2e set laten aan de fijngebouwde Mossel en de jeugdige Brandsma. De supertiebreak werd uiteindelijk makkelijk gewonnen door Brandsma/Mossel met 10-5.

De andere avondwedstrijd werd gewonnen door Annemieke Smit en Erik Smit en zij wisten daarmee het kampioenschap in de GD5 veilig te stellen. In een geweldige wedstrijd wisten de Smit-triplets en Geert Jan Ots de toeschouwers te vermaken met een wedstrijd op hoog niveau. Het werd uiteindelijk 6-4 6-3.

 

Zaterdag dag 6 van het Expert TCD open toernooi en een vol programma. De eerste wedstrijden worden om 09:00 uur gespeeld. Om 10:30 uur een aantal interessante wedstrijden. Niels Loonstra, als 2e geplaatst, speelt dan tegen Anton Zaitsau, de favoriet. Ook om 10:30 uur de wedstrijd in de DE7 tussen Anja Wassenaar, als 1e geplaatst, en Geke Minnaard, als 2e geplaatst.

Om 15:00 uur worden de halve finales gespeeld van de HD7. Duursema/Rozema, als 1e geplaatst, nemen het op tegen, de verrassing en favoriet van dit toernooi, het duo Van Spaandonk/Zaitsau. Groen/Huizenga spelen op hetzelfde tijdstip tegen Briët/Visscher.

Het belooft een mooie tennisdag te worden met prachtige wedstrijden. Koffie en cake staan vanaf 09:00 uur klaar.

Tot straks!