Afgelopen zaterdag was de 5e speeldag van de voorjaarscompetitie 2022. Het einde nadert en de spanningen lopen op. Een aantal teams van TCD spelen nog mee voor het kampioenschap, een aantal vechten tegen degradatie.

TCD 1 50+ moest het opnemen tegen Kalkwijck in Hoogezand. Alleen het tandem Bronsema “de snor”/Hammenga wisten hun dubbel te winnen. Eindstand 3-1

TCD 2 50+ deden het niet veel beter. Hier wist het duo van den Berg/Walters de punten voor Delfzijl binnen te harken. Desondanks ook hier een 3-1 nederlaag.

De heren 17+ wisten er een spannende partij van te maken tegen Winsum 2. Ron de Boer moest zijn enkelpartij met de stand 7-6 opgeven, maar kon in de dubbel nog wel mee doen en won deze, samen met Jaap Baas met 6-4, 6-2. Willy Liewes moest het in zijn enkelpartij opnemen tegen Niels Loonstra 2-voudig kampioen van het Eemsdelta Open. Niels won in een slopende partij in 3 sets. Jaap de Jong en Willy Liewes wisten hun dubbel vrij eenvoudig te winnen met 6-1 6-4 waardoor de wedstrijd eindige in een 3-3 gelijkspel.

Ook de dames 17+ speelden gelijk tegen Aloë 1. Ester Stoetman wist wederom haar partijen te winnen waaronder een spannende 3-setter met Fennie Hoeksema, 6-2, 4-6, 13-11. De gezusters Ria en Trijnie verloren jammerlijk hun partij in een spannende 3-setter. 4-6, 7-5, 10-2.

Bij de gemend 35+ goede resultaten m.u.v. TCD 1. Het vlaggenschip TCD 1 kampt met een resource probleem en had te weinig spelers. ’t Fivelveld had een walk-over, 5-0.

TCD 2 wist eindelijk weer eens te winnen. In het degradatie duel tegen Cream Crackers 1 wisten Dijkhuis en Moes hun enkelpartijen vrij gemakkelijk te winnen. Ook de mixdubbel van Gruisinga/Brandsma en damesdubbel van Moes/Dijkhuis wisten hun partijen te winnen waardoor 4-1 de uiteindelijk eindstand werd.

TCD 3 is nog steeds koploper in hun klasse. Deze keer werd gewonnen van ODIVIA 1 uit Eenrum met 4-1. Christina Laning wist haar partijen te winnen net zoals good-old Fenno Oosten.

TCD 4 wist ook vrij eenvoudig te winnen van ODIVIA 2 uit Eenrum. Alleen René Haaijer wist zijn partij niet te winnen. Eindstand 4-1.
Bij de gemengd dubbel 17+ wisten TCD met maar liefst 4-0 te winnen van Hoogkerk. De debutanten speelden een puike partij. Met name de dames Bekker/Goedkoop toonden veerkracht. De eerste set werd verloren met 4-6. De dames wisten zich weer terug te vechten in de wedstrijd en wisten hun 2e set te wonnen met 6-2. Ook de 3e set viel ten prooi aan de jeugdige Havenkanters, 10-2.