Op deze Bevrijdingsdag ook nog een klein verslag van competitiedag 4 van de voorjaarscompetitie 2022 afgelopen zaterdag.

Bij de mannen 50+ moest TCD 1 het opnemen tegen Stadskanaal 1. Het team van Bert “de snor” Bronsema, Reint Mensinga, Jack Hammenga en pensionado Jur Wieringa maakte er een spektakelstuk van. Bij alle 4 de dubbelpartijen moest een super tiebreak gespeeld worden. Helaas wisten alleen de lichtvoetige Bronsema en goedlachse Wieringa hun dubbel te winnen.

De mannen van TCD 1 in de Heren 17+ namen revanche op hun eerder verloren partij door nu met 4-2 te winnen van De Stirum 1. Ron de Boer was wederom van grote waarde en won zijn beide partijen.

De dames in de Dames Dubbel 17+ konden het niet bolwerken tegen koploper Van Starkenborgh 1 en verloren met 3-1. Ester Stoetman en Fennie Hoekzema wisten op karakter hun partij in een super tiebreak te winnen, 6-1, 3-6, 10-2.

TCD 1 moest het in de Gemengd 35+ zaterdag opnemen tegen Baflo en wonnen vrij eenvoudig met 5-0. Hittjo won zijn enkelpartijmet 6-0 6-0 en in de dubbel wist hij, samen met Lammert Hekman, de partij te winnen in een super tiebreak, 3-6, 6-2, 10-0.

TCD 2 moest het in dezelfde klasse opnemen tegen Winsum 1. Ook deze partij werd kansloos verloren met 5-0 en staan ze stijf onderaan in de competitie.

TCD 3, tot nu toe nog ongeslagen, moest het opnemen tegen ’t Fivelveld 2. In een gelijk opgaande strijd, met maar liefst 3 super tiebreaks, werd nipt verloren met 2-3. TCD 3 staat nog eerste, gevolgd door ‘t Fivelveld die nog een wedstrijd minder gespeeld hebben.

TCD 4 moest het opnemen tegen De Marsch 1. Het werd wederom een spannende partij, met name de enkelpartij van Briët duurde bijna 2,5 uur maar ging nipt verloren in een tiebreak in de 3e set. Alma Akker wist ook een 3-setter van te maken, maar won deze wel met 2-6, 6-4, 6-4. Uiteindelijk trokken de Havenkanters het aan de kortste eind. Einduitslag 3-2.

De youngsters moesten het opnemen in en tegen Nienoord en speelden een prima partij. Met een hele mooie 3-1 overwinning wisten ze de 2e winstpartij in deze competitie binnen te slepen.

Komend weekend is er geen competitie vanwege de mei vakantie.