In de 9e editie van de Battle tussen TC Delfzijl en ‘t Fivelveld uit Appingedam wist TC Delfzijl wederom te winnen van ’t Fivelveld uit Appingedam. Van de 30 tennispartijen wist Delfzijl er 18 te winnen, Appingedam wist er 10 te winnen. Twee partijen eindigden in een gelijkspel. Met de winst van Delfzijl staat het nu 5-4, nog wel in het voordeel van de Damsters.

Na een kop koffie/thee en een lekkere plak cake blies de organisatie om klokslag 10:03 uur af voor de aanvang van de Battle. Delfzijl begon voortvarend en nam gelijk het initiatief door van de 1e 5 wedstrijden er 4 te winnen. Appingedam wist in de 2e ronde weer dichterbij te komen maar voor de pauze nam Delfzijl weer afstand. Op de 5 tennisbanen werden prachtige wedstrijden uitgevochten. De rust werd gebruikt werd om weer op krachten te komen door het nuttigen van soep en broodjes waarna om 13:00 uur de 4e ronde kon beginnen. Appingedam kwam na de pauze het beste uit de startblokken en verkleinde de achterstand. Het bleken de laatste stuiptrekkingen te zijn. In de 5e en 6e ronde wisten de Delfzielsters de meeste partijen te winnen en zo kon het gebeuren dat om half 4 het trompetgeschal de uiteindelijke winst aankondigde.

Nadat om 17:00 uur de prijsuitreiking plaatsvond, werden de partijen in de nazit nog uitvoerig geëvalueerd, dit uiteraard onder het genot van wat gerstenat, heerlijke salades en een bittergarnituur. Mede door het mooie weer en een prima organisatie kan teruggekeken worden op een leuke editie. Volgend jaar vindt de 10e editie plaats in Appingedam. Jaap, Ria, Trijnie en Jur, bedankt voor de organisatie! Ook dank uiteraard aan de barmensen en keukenprinsessen. Top!

Tot volgend jaar!