Trijnie en familie, onze gedachten zijn bij jullie met het verlies van Tom.

Een tennismaatje is ons ontvallen Tom Koning, 83 jr maar altijd te vroeg als je nog zoveel plezier hebt met elkaar. Hij kon tot eind vorig jaar nog lopen als een speer, nog één van de snelsten van de seniorengroep. Helaas eind vorig jaar een kentering. Het ging niet meer. Tom was ernstig ziek.

Tom een tennismaatje. Ik speelde met hem competitie, Kring Noord, twee linkspoten, je kon er moeilijk van winnen, maar wel van verliezen, was van de tegenpartij te horen.  Ook een tennismaat van velen van de oudere garde, zowel competitief als recreatief. Zeker wel een jaar of 40 lid van Tennisclub Delfzijl. De laatste jaren recreatief op de maandagen en donderdagen. Hij was altijd van de partij.

Maar ook als er wat gedaan moest worden voor de TCD was hij er. Samen met Berend in het baanonderhoud.  Samen in de commissie voor nieuwe banen in 2002. Samen in de organisatie TCD  bij de vele havensteden toernooien met Harlingen en Den Helder. En ook als senioren maakten we vele jaren de banen speelklaar voor het nieuwe seizoen. Hij was altijd aanwezig, een ervaringsdeskundige, die zeker zijn steentje heeft bijgedragen.

Tom een fijne vent, lol maken was er natuurlijk ook altijd en dan kon hij giegelen op een heel eigen manier. Ik zal het nooit vergeten. Een “stille kracht”, je kon op hem bouwen en vertrouwen. Helaas Tom is  niet meer en nu in herinnering. Hij ruste in vrede.

 

Bert Bronsema