Het zijn begrippen in de tenniswereld: Roland Garros, Wimbledon en het Le Palme Openingstoernooi. Met een onderbreking van een jaar mochten we dit weekend het traditionele openingstoernooi weer organiseren.

In eerste instantie zou er zaterdag gespeeld worden, echter het weer gooide roet in het eten. De KAC wist met de nodigde flexibiliteit het programma om te zetten naar de zondag en zo kwam het dat we zondagmorgen om 10:00 uur konden beginnen aan de koffie en de heerlijke tompoucen, beschikbaar gesteld door de HEMA in Delfzijl.

Ondanks dat het weer een wat druilerig karakter had, werden er hele leuke wedstrijden gespeeld. Na 2 uur tomeloze inzet werd de lunch gezien als een welkome pauze. Met mosterdsoep, broodjes en salade werden de krachten weer op peil gebracht waarna begonnen kon worden aan de middag. Om 15:45 uur werden de laatste wedstrijden tot een einde “afgeblazen”.

Onder het genot van heerlijke pasta’s, pizza’s en salades, ook dit jaar weer beschikbaar gesteld door onze toernooisponsor Pizzeria Le Palme, werden tegen half 5 de prijzen uitgereikt. Ria Goedkoop kreeg de aanmoedigingsprijs en Edwin van Noort mocht als middenmoter ook een prijs in ontvangst nemen. Erik Smit werd uiteindelijk gekroond tot winnaar van dit prestigieuze toernooi.

De Kantine- en Activiteitencommissie wil nogmaals de sponsoren Reinier van de HEMA in Delfzijl en Hamza van Pizzeria Le Palme danken voor hun heerlijke bijdrage!