Wat een ge-wel-di-ge dag gisteren op het Sportpark van TC Delfzijl die gisteren volledig in het teken stond van de finalewedstrijden. Met name de finale in de HE7 was er een die niet snel vergeten zal worden.

Jan-Arend Venema wist ook zijn laatste wedstrijd in de HE8 te winnen en werd hiermee ongeslagen kampioen. In de DE7 kwam Anja Wassenaar wat moeilijk op gang waardoor de eerste set terecht met 2-6 gewonnen werd door Brigitta Gruisinga. Wassenaar kwam in de 2e set op stoom en trok deze set met dezelfde cijfers naar zich toe. De supertiebreak werd gewonnen door Wassenaar.

Rense Bosker en Bert Wassing wonnen vrij eenvoudig met 6-2 6-4 in de HD4 tegen Maurice Hofstede en Erik Smit terwijl de damsters Dresselhuis en Stoppels wisten te winnen van gelegenheidsduo Hekman/Rozema. Setstanden hier waren 6-3 en 7-5.

In de DD5 waren Remke Huisman en Marijke Smit duidelijk te sterk voor Suzanne Ritsema en Annemieke Smit en zij wonnen hun finale met 6-2 6-3.

De finale van de GD7 werd gewonnen door het duo Lange/Wassenaar. In een lange en zeer spannende wedstrijd werd de familie Lust verslagen met 7-6 7-6. Dezelfde setstanden waren er ook in de DD7. Brigitta Gruisinga/Sophia de Jong wonnen van Anja Borst en de verbaal sterk aanwezige Lorian Slagter.

Maurice Hofstede wist te winnen van de licht geblesseerde Erik Smit met 6-4 6-4.

In de GD6 waren oud-collega’s Tanja Bootsman en Robert Leverman net te sterk voor Zwanet Baar en Maarten Hukker. Met name Hukker, vermoeid door de vele wedstrijden en dito nazit, had het zichtbaar moeilijk. De setstanden waren 6-1 2-6 7-6.

In de HD7 moest het duo Briët/Visscher het afleggen tegen de favorieten Van Spaandonk/Zaitsau. Met 6-4 6-0 wonnen de youngsters uit Haren hun finale.

 

       

Als laatste de finale in de HE7 tussen Niels Loonstra, vorig jaar winnaar in de HE8, en Michiel van Spaandonk. Een prachtige wedstrijd tussen 2 zeer vaste en fysiek sterke jonge spelers. Loonstra begon sterk en kwam voor met 3-0. Van Spaandonk wist zich terug te vechten, kwam langszij en nam zelfs een 5-3 voorsprong. Loonstra, ijzersterk spelend met geplaatste ballen, kwam weer sterk terug en wist er een tiebreak uit te halen die hij met 7-1 won. In de 2e set een gelijke strijd. Van Spaandonk, ietwat creatiever met afwisselende slagen en Loonstra die alle ballen terugbracht. Loonstra, mentaal en fysiek moe, maakte op het eind wat foutjes waardoor hij nipt met 7-5 de 2e set verloor. Een supertiebreak moest uiteindelijk de beslissing brengen. Loonstra begon hierin sterk, brak Van Spaandonk en bouwde zijn voorsprong gedegen uit wat hem uiteindelijk de winst opleverde. Een prachtige wedstrijd van 2 spelers waar we de komende jaren nog veel van gaan horen. Beide hebben aangegeven volgende jaar weer aanwezig te zijn.

Alle winnaars van harte gefeliciteerd en hopelijk tot volgend jaar!