Zaterdag de dag van de halve finales. Een prachtige dag met volop zon en leuke spannende wedstrijden.

In de HE6 trad Harold Dekens aan tegen Maarten Hukker. Een mooie finale waarbij de vermoeide Hukker in de eerste set nog goed weerstand bood maar toch de partij moest laten aan Dekens in 7-5 6-3.

Ook de familie Lust wist door te dringen tot de finale. Na langdurig overleg met de KNLTB en herberekeningen van de game en setstanden kwamen Jaap en Nonnie als beste nummer 2 uit de bus in de GD7. In de halve finale moesten ze het opnemen tegen Alma en Raymond Briët. Hierin waren de Lustjes te sterk en vast, wat resulteerde in een 6-3 6-2 eindstand.

Niels Loonstra moest het in de halve finale opnemen tegen Anton Zaitsau. Loonstra wist, tot verbazing van eenieder, vrij makkelijk te winnen van de sympathieke Wit-Rus met 6-0 6-2. Een knappe prestatie, des temeer omdat de jonge Loonstra ook nog in Winsum een clubkampioenschap speelt.

Anja Borst en Lorian Slagter wonnen in een spannende halve finale in de DD7 van Ineke Adriaanse en Sia Ots. De supertiebreak moest uitkomst bieden, 5-7, 6-1, 7-6.

Om 15:00 uur werden op baan 1 en 2 de halve finales gespeeld van de HD7. Op baan 2 moesten Raymond Briët (zijn 3e partij deze dag) samen met partner Rick Visscher, het opnemen tegen Gert Huizenga en Peter Groen. Huizenga, wel een sterk toernooi spelend, kon de tempowisselingen van de guitige Visscher niet bijbenen en moest samen met Groen uiteindelijk het onderspit delven. 6-3 6-2.

De andere halve finale ging tussen Van Spaandonk (ook finalist in de HE7)/Zaitsau en Duursema/Rozema. Een prachtige wedstrijd waarbij de geslepen en gewiekste Spieksters de eerste set wonnen met 6-3. De youngsters kwamen echter ijzersterk terug en wonnen de 2e set vrij makkelijk met 6-1. De supertiebreak ging lang gelijk op maar met 10-6 gingen de gasten uit Groningen er toch met de winst vandoor.

 

Vandaag de finales, met op papier werkelijk alleen maar leuke wedstrijden. Om half 11 beginnen we met o.a. de HE7 tussen Loonstra en Van Spaandonk, een topwedstrijd, en in de DD7 de wedstrijd tussen Gruisinga en Wassenaar. Om 12:00 uur de klapper op baan 1 tussen de Delfzielsters Smit/Hofstede en Wassing/Bosker ut Scheemda. Om half 2 o.a. de finalewedstrijd in de GD7 tussen Lange/Wassenaar en de familie Lust, waarna we ons gaan opmaken voor de eindstrijd in de HE4 tussen de locals Erik Smit en Maurice Hofstede om 15:00 uur.

Koffie en cake staan weer klaar. Vanmiddag hebben we nog een heerlijke BBQ met saté en hamburgers. Ook vanmiddag de trekking van de verloting. Kortom, het wordt een mooie afsluiting!

Tot straks!