Expert TCD Open: Dag 5

We zijn over de helft en eindelijk was het voor het eerst tijdens dit toernooi droog, prima tennisweer. En we zien nu ook in sommige categorieën de contouren van de halve finales.

 

Gisteren weinig lange wedstijden. De meeste tennispartijen eindigden in makkelijke overwinningen, slechts 2 partijen eindigden in een supertiebreak.

De Mosseltjes trokken aan het langste eind tegen de familie Haaijer. De Mossels wisten de eerst set vrij makkelijk te winnen met 6-2, in de 2e set waren de rollen omgedraaid. Susanne en René wisten het spel van de Mossels te ontwrichten en wonnen de 2e set met 3-6. In tegenstelling tot de wedstrijd tegen Lange/Wassenaar herpakten de Mossels zich in de supertiebreak, 10-5. De winst werd met gebalde vuisten gevierd door de ranke vrouw Mossel en haar lichtvoetige man.

De wedstrijd tussen Jaap de Jonge en Siemon Bierma kende een verrassende start. De veteraan met goudblonde manen won vrij makkelijk de eerste set met 6-1. Bierma herpakte zich in de 2e set en wist vrij makkelijk te winnen met 6-2. De supertiebreak moest uitkomst bieden. Bierma was hierin mentaal de sterkste en won de wedstrijd.

René Bijl moest helaas zijn wedstrijd staken tegen Frank Oostland. Bijl, als eerste geplaatst, liep een kleine spierscheuring op en kan helaas niet meer in actie komen dit toernooi. Maarten Hukker is door het uitvallen van Bijl de eerste finalist in de HE6.

Vandaag kunnen we de eerste kampioenen begroeten. In de HD6 spelen Renato Santanera en Nick Waasdorp tegen Sikko Dresselhuis en Wim Stoppels. Mochten de Spieksters hun wedstrijd winnen dan zijn zij kampioen in deze categorie.

Om half 10 een mooie wedstrijd tussen Erik Smit en Annemieke Smit tegen Geert Jan Ots en Marijke Smit in de GD5. Weten Erik en Annemieke deze wedstrijd te winnen, dan kunnen ook zij gekroond worden als kampioenen.

         

 

Jan-Arend Venema speelt vandaag zijn 3e wedstrijd en moet aantreden tegen youngster Jasper Berends uit Wagenborgen. Wint de sympathieke Venema, dan is het kampioenschap in de HE8 bijna een feit.

De andere wedstrijden die vandaag gespeeld worden zijn de laatste poulewedstrijden. Na vandaag zijn de halvefinalisten bekend. Morgenvroeg om 09:00 uur worden de eerste wedstrijden gespeeld. Zowel vandaag als morgenvroeg staat koffie met cake klaar voor de toeschouwers.

Tot straks!