Voor alles moet een eerste keer zijn. Vanwege de hevige regen werden de 21:30 uur wedstrijden gisteren afgelast en verplaatst naar komend weekend. Ondanks de regen werden toch weer bijna alle wedstrijden uitgespeeld en wederom waren er zeer spannende wedstrijden bij.

De dag begon bijna met een verrassing. Gruisinga/De Jong, getipt als winnaars in de DD7, moesten het opnemen tegen gelegenheidsduo Bosscher/Goedkoop. Een heerlijke wedstrijd waarbij vooral Bosscher/Goedkoop goed van start gingen en de eerste set wisten te winnen met 6-3. Hun kruit bleek echter verschoten te zijn. De 2e set eindigde in 6-1 waarna de supertiebreak uitkomst moest bieden. Gruisinga/De Jong waren net iets gelukkiger in de afwerking en wonnen uiteindelijk de wedstrijd.

De Wagenborgers Visscher/Dammer verloren nipt van Huizenga/Groen. Een supertiebreak bracht uiteindelijk de beslissing waarbij met name de altijd kalme en stoïcijnse Huizenga Groen bij de hand nam en beide naar de overwinning bracht. De wedstrijd tussen de Haaijertjes en het duo Pruis/Slager werd een ware slijtageslag. Bijna 3 uur nam de wedstrijd in beslag en deze werd uiteindelijk beslist met een supertiebreak van 14-12. De eerste 2 sets eindigden in 7-5 6-7. Alles terugspelen was het credo bij beide koppels en dat is hun redelijk gelukt.

In de HE7 wist Jan-Arend Venema te winnen van de als 2e geplaatste Ethan Wildeman. De fanatieke Wildeman, deze week al aardig door zijn voorraad rackets heen, won de eerste set met 3-6, maar moest het uiteindelijk afleggen tegen de slimme Venema; 6-3 en een supertiebreak waren de andere setstanden. Michiel van Spaandonk zorgde voor een verrassing in de HE7 door de als eerste geplaatste René Bijl vrij makkelijk te verslaan met 6-2 6-0. Dezelfde setstanden waren er ook in de HD4. Wassing/Bosker waren te sterk voor de locals Van Wiefferen/Baas.

Vandaag komen we op de helft van het toernooi en zien we een aantal spelers voor het eerst hun wedstrijd spelen. Jaap de Jonge speelt om 17:00 uur zijn eerste wedstrijd in de HE6 tegen Siemon Bierma, één van de kanshebbers. Ook damster Arjan van Hielkema speelt zijn eerste partij om 18:30 uur tegen Frank van Doorn. Ook om 18:30 uur een mooi affiche. Gelegenheidsduo Rozema/Hekman moet het opnemen tegen Santanera/Waasdorp. Om 21:30 uur wordt er in de HD4 nog een topper gespeeld: Bierma/Meijer nemen het op tegen Havenkanters Hofstede/Smit.

   

Om de vereniging te steunen hebben we, naast de prachtige wedstrijden, ook dit jaar weer een verloting met werkelijk prachtige prijzen, beschikbaar gesteld door een aantal van onze sponsoren. Zo is er een airfryer, een sodastreamer, een Dolce Gusto, een JBL Go speaker en 5 powerbanks in de verloting van onze hoofdsponsor Expert Delfzijl.  Smit Sport heeft een Dunlop tennisracket, een tennisracketbag van Head en van Dunlop, een tennisrugtas van Head en 4 blikken tennisballen van Head beschikbaar gesteld. Pizzeria Le Palme heeft 2 bonnen van elk € 15 beschikbaar gesteld, Grand Café Het Lokaal 2 bonnen van elk € 25 en het Eemshotel een bon t.w.v. € 100. De loten kosten € 1 per stuk en de trekking is a.s. zondag tijdens de finales.

 

Het lijkt erop dat het voor het eerst dit toernooi droog blijft, dus we zien jullie graag vandaag op ons sportpark! Koffie en cake staan klaar.