Expert TCD Open: Dag 3

 

De tweede dag van het Expert TCD Open toernooi zit erop en tot nu toe loopt alles voorspoedig. Qua planning dan. Qua weer is het, zoals verwacht, niet best, maar desondanks zijn er geen vertragingen in het wedstrijdschema. De deelnemers passen zich, zoals het lijkt, moeiteloos aan de omstandigheden aan.

In de DD7 wisten Trijnie Nepperus en Marja Hommes bijna voor een verrassing te zorgen. In een supertiebreak wisten ze net te verliezen van de als 2e geplaatste Gea Fopma/Saskia Muller, 6-3 2-6 7-6.

De Marc-brothers (Schuijl en Roosendaal) moesten het in de HD7 opnemen tegen Raymond Briët en Rick Visscher. De 4 hoofdrolspelers wisten er een prachtige wedstrijd van te maken. Ging de winst in de eerste set nog vrij makkelijk naar Schuijl/Roosendaal, in de 2e set werd een riante voorsprong niet verzilverd en wisten Briët en Visscher zich in de wedstrijd terug te knokken. Een supertiebreak moest de beslissing brengen. Met 10-5 wisten Rick en Raymond uiteindelijk toch nog de winst binnen te halen.

Ook op baan 1 een geweldige wedstrijd tussen de “broekies” Erik Smit en Maurice Hofstede tegen de “veteranen” Jaap Baas en Niek van Wiefferen. Met prachtig tennis, mooie slagenwisselingen en veel strijd wisten de youngsters uiteindelijk te winnen met 7-5 7-6.

Ron Nijp en Hittjo Lange wisten na een ware slijtageslag de wedstrijd over de streep te trekken tegen Jan Mossel en Marten Brandsma. De 1e set kenmerkte zich door veel fouten aan de kant van Lange/Nijp die de set dan ook verloren met 6-3. De 2e set kwamen Nijp/Lange goed uit de startblokken en ze kwamen op een voorsprong van 5-2. De frêle Mossel en goedlachse Brandsma wisten toch nog langszij te komen en kwamen zelfs 2 keer op matchpoint. Beide punten werden niet verzilverd. Lange/Nijp wisten de tiebreak in de 2e set toch nog te winnen met 7-4 en trokken de supertiebreak ook naar zich toe met 10-7. Een mooie wedstrijd.

Ook vandaag weer leuke wedstrijden. De Wagenborgers Dammer en Visscher nemen het op tegen Groen/Huizinga om 17:00 uur. Om 18:30 uur de wedstijd van Jaap Baas en Niek van Wiefferen tegen Rense Bosker en Bert Wassing. Ook om 18:30 uur de HE7 met René Bijl, als 1e geplaatst, tegen de gevaarlijke outsider Michiel van Spaandonk. Ook de wedstrijd om 20:00 uur in de HD7 tussen Duursema/Rozema uit Spijk en Noordman/Schipper lijkt op papier een mooie wedstrijd te worden. Genoeg mooie wedstrijden dus vandaag!

 

                        

Diegene die vrijdag nog mee wil eten (Alma’s kip-kerrie met rijst) kunnen zich vandaag nog opgeven via tcdopen@tcdelfzijl.nl

 

Tot straks!