We gaan vandaag eindelijk beginnen! Om 17:00 uur zullen de eerste wedstrijden gespeeld worden en we beginnen gelijk met een topper. Geke Minnaard-de Wagt, als 2e geplaatst, neemt het op tegen Brigitta Gruisinga, niet geplaatst maar een outsider voor de overwinning.

Verder een prachtige wedstrijd om 18:30 uur in de HD4 tussen de duo’s Siemon Bierma/Martin Meijer en Bosker/Wassing. Om 20:00 uur neemt het gelegenheidsduo Van Wiefferen/Duursema het op tegen Erik Smit en Annemieke Smit. Verder de kampioen van vorig jaar in de HE8, Niels Loonstra tegen Dennis Nepperus om 18:30 uur. Kortom, veel mooie wedstrijden op de eerste dag.

 

 

Het zal, zowel voor de spelers als ook voor de toernooileiding, een onstuimige week worden. Met name woensdag en mogelijk ook vrijdag wordt er veel wind verwacht. Verder is de voorspelling dat we waarschijnlijk elke dag een regenbui zullen krijgen. Kortom, de spelers die het beste (mentaal) kunnen omgaan met de natuurlijke elementen, maken de meeste kans op een overwinning. Maar zoals altijd heb elke nadeel ook weer z’n voordeel. We zullen deze week niet veel hoeven te sproeien. En de spelers op baan 1 en 2 zullen weinig last hebben van de ondergaande zon.

 

We hebben rekening gehouden met de regen die we mogelijk krijgen en hebben een aantal tenten opgezet voor de toeschouwers. Wel zijn we gebonden aan een maximum qua aantal toeschouwers. In de kantine mogen bijv. niet meer dan 25 personen. Ook onder de grote partytent is er maximaal ruimte voor ongeveer 25 personen. Advies aan de toeschouwers is om sowieso een paraplu mee te nemen.

Nog een paar tips:

  • We spelen dit toernooi met een super-tiebreak.
  • Het inschrijfgeld kan aan de bar betaald worden via de pin.
  • Elke dag is het mogelijk om het avondeten te nuttigen op het sportpark. Voor vandaag kan men zich nog opgeven voor het menu van woensdag (stamppot rauwe andijvie van Herma). Morgen kan men zich nog opgeven voor het Streetfood van Ina. Opgeven via tcdopen@tcdelfzijl.nl
  • Op vrijdag hebben we wederom een verloting. Naast mooie prijzen van onze sponsor Expert Delfzijl, waaronder een airfryer, hebben we bijvoorbeeld ook een bon van het Eemshotel van maar liefst 100 euro. Hierover later meer…

 

We wensen alle deelnemers heel veel tennisplezier de komende week!