Het zit er op. De 5e editie van het Eemsdelta Open toernooi, ons eerste lustrum. En het was wederom een geweldige week met leuke spannende wedstrijden, heerlijke weer, met een beetje regen op woensdag, en een gezellige sfeer.

Zondag finaledag. Om 10:00 uur begonnen Erik Smit en Maurice Hofstede aan hun finale in de HE4. Hofstede speelde een prima partij, maar Smit wist halverwege de eerste set sterk terug te komen wat resulteerde in een tiebreak. Hofstede wist deze en ook de 2e set te winnen, 7-6, 6-2.

Corinne Capelle en Sandra van Dijk wisten ook hun 3e wedstrijd te winnen en werden hierdoor ongeslagen kampioen in de DD8
Verrassend mocht toch wel de uitslag in de finale in de HE8 genoemd worden. Jurjen de Grooth, die het racket weer uit de wilgen had gehaald, won van Marc Roosendaal in 1-6 6-4 7-6. Een spannende en vooral zenuwslopende partij.

De categorie HD7 kreeg de terechte winnaars, immers, Edwin van Noort en Renato Santanera wisten geen van hun wedstrijden te verliezen. Mede-finalisten Dick van Streun en Jan Buining werden vrij eenvoudig verslagen met 6-1 6-2.

Meike Aarens en Anne Marije Knevelbaard wisten hun wedstrijd te winnen van Zwanet Baar-Bos en Alma Akker. De setstanden 6-1 6-1 waren voldoende om de winnaar te worden in de DD6.

Sophia de Jong en Lorian Slagter-Menkema mochten zich kronen tot winnaars in de DD7. De finale werd met 6-1 6-4 gewonnen van Charon Goedkoop en Elise Bekker. De kreet van vreugde en blijdschap was tot ver buiten de gemeente Eemsdelta te horen.

De prima spelende Marc Schuijl en partner Anja Wassenaar wisten de finale te winnen in de GD7. Tegen vader en dochter Wieringa werd gewonnen met 7-5 6-2.

De finale in de HE6 werd uiteindelijk gewonnen door Tom Alers. Tom, die met partner Hans de Lange ook de HD5 won, versloeg titelfavoriet Niels Loonstra met 6-4 6-2.

Alle winnaars van harte gefeliciteerd!

Kijk voor alle winnaars op MijnKNLTB – Eemsdelta Open – Winnaars (toernooi.nl)

Alle spelers bedankt voor jullie leuke wedstrijden. Hopelijk zien we elkaar volgend jaar opnieuw bij de 6e editie van het Eemsdelta Open toernooi.