Na een week tennissen met veel leuke wedstrijden werden op de zaterdag de contouren van de halve finales zichtbaar. Ook werden er 2 finales gespeeld en werd o.a. in de DE6 duidelijk wie zich tot winnaar mocht kronen.

Iris Mulder en Vera Rozeboom wonnen zeer verdienstelijk van Gea Merema en Alice landman en een 3-setter. De youngsters Goedkoop/Briët (jr.) wist overtuigend te winnen van Santanera/Hommes. Setstanden waren 6-4 6-4.

In de HE6 werden vandaag de halve finales gespeeld. Niels Loonstra wist, onder toeziend oog van opa Loonstra, te winnen van Edwin van Noort. Setstanden hier waren 6-1 7-5. Ook Tom Alers wist zijn halve finale in de HE6 eenvoudige te winnen van Gert de Groot met 6-0 6-1.

Georgine van der Zee wist haar finale makkelijk te winnen tegen Trea Gernaat uit Woldendorp. Setstanden in de finale DE8 waren 6-1 6-1. Danielle Wieringa wist haar partij te winnen tegen Zwanet Baar-Bos met 6-2 6-1 en is hiermee kampioen geworden in de DE6. Een hele mooi prestatie in deze poule.

Alfred en Lia Houwing wisten hun partij tegen Ijf Vial en Suzanne Ritsema te winnen met 6-3 7-5 en werden hierdoor kampioen in de GD6. Het duo Bronsema/Bult wist ook hun 2e partij te winnen en zijn kampioen geworden in de HD8 65+.

De finaledag werd afgesloten met een single demonstratiewedstrijd tussen Niels (1.1) en Jasper (2.5) Visker. Beide kleinzonen van oud-groundsman Berend Visker speelden daarna ook nog een dubbel samen met Maurice Hofstede en Erik Smit. Een geweldige set legden de tennissers op de mat met tennis op een hoogstaand niveau.

’s Avonds volgde nog een gezellige feestavond met een spetterende optreden van de band Reuring. Michel Rozema en Co wisten de aanwezigen in extase te brengen met hits van Nederlandsche bodem. Een mooie afsluiting van een schitterende dag.

Vandaag de laatste dag van het Eemsdelta Open toernooi met veel halve finales en finales. We beginnen de dag om 10:00 uur met de finale in de HE4 tussen Erik Smit en Maurice Hofstede. Verder om 10:00 uur halve finales in de HE8 en HD7.

Om half 12 een prachtige finale wedstrijden in de HD5 tussen Gert de Grooth/Robert Baas en Tom Alers/Hans de Lange.
Om 13:00 uur wordt de finale gespeeld in de DD7 tussen Goedkoop/Bekker en de damsters Sophia de Jong en Lorian Slagter-Menkema.

De finaledag en het toernooi worden afgesloten om 14:30 uur met de finales in de HE6 tussen Niels Loonstra en Tom Alers en die in de GD7 tussen de vader en dochter Wieringa en Marc Schuijl en Anja Wassenaar op de banen 1 en 2.

Zie Wedstrijden – Eemsdelta Open | MijnKNLTB (toernooi.nl)

Het wordt een geweldige, zonnige afsluiting. We zien jullie graag om 09:52 uur want dan hebben we de koffie klaar!