Het was weer een prachtige dag op het sportpakt in Delfzijl. De laatste buien verlieten het noorden tegen 16:00 uur waardoor we om 17:00 uur konden beginnen met een flets zonnetje en mooie partijen.

Anja Wassenaar moest het opnemen tegen Danielle Wieringa. Danielle wist een puike partij op de mat te leggen wat resulteerde in een 6-3 6-1 overwinning. ’s Avonds moest zij opnieuw aantreden, deze keer tegen Simone Loonstra. Ook deze partij wist de frêle Wieringa te winnen, deze keer met 6-3 6-0. Anne Watze de Vries moest het opnemen tegen angstgegner Van Noort en wist deze partij toch nog verrassend te winnen in de super tiebreak.

In de avond een wedstrijd tussen de zussen Trijnie en Ria, beide bijgestaan door Janneke Mossel en Marja Hommes. De eerste set werd door Mossel/Goedkoop gewonnen met 7-5, Trijnie en Marja wisten zich goed te herstellen en wonnen met 6-4 de 2e set. De supertiebreak werd uiteindelijk gewonnen door Marja en Trijnie gewonnen met 10-4.

Maurice Hofstede en Marijke Smit werden gekroond als winnaars in de GD4. Tegenstanders Smit/Smit moesten het onderspit delven met 6-2 6-4. In de partij Houwing/Houwing tegen Smedes/van den Berg bracht een dispuut over een in-uit bal een kleine smet op de wedstrijd. Het punt werd opgeëist/toegeëigend door de familie Houwing. De wedstrijd werd uiteindelijk met 7-6 6-4 gewonnen door de Houwings.

De 21:30 uur partijen werden opnieuw abrupt onderbroken door een stroomstoring. Vandaag wordt gekeken wat de oorzaak is van het euvel. Wat wel vlekkeloos verliep was de 2e ronde van de bingo.

Vandaag een nieuwe dag met helaas 2 uitvallers. Jan Dammer (enkel) en Fenno Oosten (knie) moeten helaas opgeven.

Vanavond een vol programma. De HE7 komt in een beslissende fase terecht waarbij Marc Roosendaal het vandaag moet opnemen tegen Harry Schuitema (18:30 uur) en Lars Toonen (21:30 uur). Ook een mooie wedstrijd in de HD7 waarbij kampioenen Rozema/Duursema het op gaan nemen tegen Van Streun/Buining.

Zie alle partijen op https://mijnknltb.toernooi.nl/tournament/663d9ab3-55d9-49c2-8bde-9a21741c21d2/matches/20230901

Vandaag de traditionele visdag tijdens het Eemsdelta Open. De banen gaan om 16:30 uur open, koffie staat klaar om 16:52 uur.