Een vroeg begin op de 3e dag van het Eemsdelta Open toernooi. Om 15:00 uur werden er al 2 wedstrijden gespeeld, deze keer in de regen.

Jan Dammer nam het op tegen de jongste deelnemer van het toernooi Thomas van Noort. De jonge debutant, aangemoedigd door familie, moest het onderspit delven tegen een gewiekste Dammer. Setstanden waren 6-0 6-1. Van Noort mocht ’s avonds nogmaals aantreden, deze keer tegen Lars Toonen. Een leuke spannende wedstrijd die uiteindelijk in een super tiebreak in het voordeel van Toonen beslist werd.

Na een korte onderbreking vanwege de regen, konden tegen 17:45 uur de eerste gespeeld worden. Kamps/Stamhuis, in eerste instantie ingeschreven in de GD7 65+, wisten ook hun 2e wedstrijd te winnen in de HD7 tegen de rookies Ferdinandus/de Grooth. Setstanden waren 6-3 7-5.

Duursema/Rozema maakten hun eerste minuten op het toernooi en deden dit zeer verdienstelijk. Van het duo Bijl/Brons werd gewonnen met 6-2 6-0.

Mossel/Mossel en Houwing/Houwing wisten hun wedstrijden te winnen tegen respectievelijk Briët/Bekker (6-2 6-2) en Moes/Akker (6-0 6-1)

Verrassing van de dag was de nederlaag die Tom Alers leed tegen Edwin van Noort. De als eerste geplaatste Alers wist de eerste set te winnen met 6-0, de tweede set verliep compleet anders en werd met 6-2 gewonnen door van Noort die vervolgens ook zeer verrassend de super tiebreak won.

Vandaag dag 4, een klein zonnetje, het blijft droog maar wel veel wind. En een vol programma tot aan 21:30 uur met gelijk om 17:00 uur al een eerste topwedstrijd tussen Anja Wassenaar en Danielle Wieringa. Om 20:00 uur wordt de finale gespeeld in de GD4. Maurice Hofstede en Marijke Smit nemen het op tegen Erik Smit en Annemieke Smit. Ook Vial/Ritsema maken hun opwachting vandaag en spelen hun eerste wedstrijd tegen Moes/Akker.

Zie ook https://mijnknltb.toernooi.nl/…/663d9a…/matches/20230831

We sluiten de dag af met de 2e ronde van onze, nu al legendarische, bingo met wederom prachtige prijzen. De bezielende leiding is wederom in handen van de sympathieke Tanja Bootsman.