Gisteren een bijzondere 2e dag van het Eemsdelta Open. Valpartijen, een finale wedstrijd, lange partijen en het spontaan uitvallen van de verlichting.

Allereerst konden we de eerste kampioenen feliciteren. In de GD8 hadden we helaas maar 2 dubbels. Kuizenga/Bont uit Woldendorp wonnen hun partij tegen Kuin/Mulder met 6-2 6-4.

Verder eindigden veel partijen vandaag in een super tiebreak. Met name de partij tussen Harry Schuitema en Lars Toonen was een prachtige partij waarbij Schuitema de partij uiteindelijk net wist te winnen met 6-4 6-7 en 10-7. 

Dat er gestreden wordt voor elk punt bleek wel uit de vele valpartijen vandaag. Herma Moes, Martijn Puls en Jan Mossel probeerden met buikschuivers ballen te halen. Schaafwonden en kuilen in de banen waren het eindresultaat.

Een goede dag voor de familie Loonstra. Niels wist zijn wedstrijd eenvoudig te winnen tegen Jaap de Jonge met 6-2 6-2 terwijl zus Simone haar partij won in een super tiebreak tegen Zwanet Baar-Bos. Moeder Loonstra keek tevreden toe en glom zichtbaar van trots.

De wedstrijd tussen Theis Siaila en Klaas Bronsema kreeg een onverwacht einde. Beide mannen begonnen de laatste partij van de dag al ietwat verlaat. In een gelijk opgaande wedstrijd met lange rally’s kwam er plots om 0:22 uur een einde aan de wedstrijd door het uitvallen van de verlichting door de tijdklok. Erg jammer omdat de wedstrijd zich in de eindfase bevond. Setstanden 7-6 2-6 en 4-4 in de super tiebreak. De wedstrijd wordt vrijdag verder gespeeld.

De dag eindigde met de eerste ronde van de Bingo. Met zoetgevooisde stem reeg Tanja de nummers aan elkaar. Prachtige prijzen werden door de deelnemers in ontvangst genomen. Donderdag ronde 2.

Vandaag dag 3. Het weerbeeld laat regen zien voor vandaag. De kampioenen van vorig jaar in de HD7 Duursema/Rozema spelen hun eerste wedstrijd dit toernooi tegen Bijl/Brons. Verder een aantal leuke “derby’s” o.a. de partij Wassenaar/Baar-Bos in de DE6, Haayer/Goedkoop nemen het op tegen Nijp/Moes en Oosten/Nepperus tegen Briët/Bekker.

In de HE6 speelt Tom Alers tegen Edwin van Noort om 20:00 uur terwijl op dat tijdstip ook zoon Thomas het op gaat nemen tegen Lars Toonen.

Zie Wedstrijden – Eemsdelta Open | MijnKNLTB (toernooi.nl)

Kortom, leuke wedstrijden. Koffie staat klaar om 16:47 uur. Tot vanmiddag