We kunnen terugkijken op een mooie eerste dag van de 5e editie van het Eemsdelta toernooi. Het was goed toeven op het tennissportpark van TC Delfzijl met prima tennisweer met veel zon en weinig wind. Ook was het ’s middags en ’s avonds gezellig druk en kregen de toeschouwers weer een aantal mooie wedstrijden te zien.

Routinier Anja Wassenaar moest het opnemen tegen 2 youngsters en wist beide partijen te winnen waarbij de partij tegen Simone Loonstra een spannende 3-setter werd.

Ook een 3-setter was de partij in de DD7 van Goedkoop/Mossel tegen Stoetman/Hoekzema. Stoetman/Hoekzema begonnen ijzersterk, verloren de 2e set, maar wisten de super tiebreak uiteindelijk met 10-8 te winnen. Eindstand 6-1, 3-6, 10-8.

Edwin van Noort begon zijn toernooi sterk. De enkelpartij tegen Nico van Land werd gewonnen met 6-4 6-4, en in de HD7 wist hij, samen met de goedlachse Santanera, te winnen van Haayer/Briët (jr.) 6-2 6-2.

Debutant Klaas Bronsema speelde zijn eerste officiële wedstrijd ooit en deed dit zeer verdienstelijk tegen de ranke Roosendaal. Ervaring gaf uiteindelijk de doorslag en het werd uiteindelijk 6-3 6-3 voor Roosendaal.

Klapstuk van de avond was de partij in de DD8 tussen Pilon/Rozeveld tegen Mulder/Rozeboom. In een spannende en vooral leuke wedstrijd wisten Mulder/Rozeboom de eerste set te winnen met 6-4, maar vochten Pilon/Rozeveld goed terug en wisten ze de 2e set te winnen met 7-5. De super tiebreak werd uiteindelijk toch nog gewonnen door de Delfzielsters.

Vandaag dag 2 met om 17:00 uur gelijk een finalepartij. In de GD8 hadden we helaas maar 2 inschrijvingen en dus spelen Kuizenga/Bont en Kuin/Mulder ook gelijk de finale.
Verder een leuke wedstrijd in de DD6 om 18:30 uur waarbij Duursema/Houwing het op moeten nemen tegen Sennema/Visser.

Ook ’s avonds mooie partijen met om 20:00 uur maar liefst 3 enkelpartijen. Niels Loonstra neemt het op tegen Jaap de Jonge, zus Simone Loonstra neemt het op tegen Zwanet Baar-Bos en Harry Schuitema neemt het op tegen Lars Toonen in de HE7.

Om 21:30 uur sluiten we o.a. de dag af met de als eerste geplaatste Moes/Gruisinga tegen de damsters de Jong/Slagter.

Ook om 21:30 uur de eerste bingo ronde van deze week met werkelijk schitterende prijzen van o.a. Grand café het Lokaal.

Koffie staat om 16:48 uur klaar. Tot vanmiddag!