De aller-, aller-, aller-, aller laatste.

Het zit erop. Afgelopen zondag om 16:27 uur werd de laatste bal geslagen van de Eemsdelta Open, editie 2022. De laatste paar weken voor het einde van de inschrijvingstermijn beginnen de kriebels en wordt er dagelijks gekeken of er al weer nieuwe inschrijvingen zijn en, misschien nog belangrijker, hoe wordt het weer.

Achteraf kunnen we terugkijken op wederom een fantastisch toernooi. Het weer kon niet beter, er werden spannende tennispartijen gespeeld, we hadden meer dan 110 inschrijvingen en het was weer enorm gezellig. Ook leuk dit jaar waren de vele nieuwe gezichten, deelnemers die nog niet zolang tennissen en ook gelijk meedoen met een toernooi en spelers die voor het eerst met ons toernooi meededen. Top!

Nog meer cijfertjes. In totaal zijn er 111 wedstrijden gespeeld. 3 wedstrijden zijn vroegtijdig geëindigd doordat 3 spelers moesten opgeven door blessures. In totaal zijn er 2372 games gespeeld waarbij de winst in een super-tiebreak in de 3e set gezien wordt als een 7-6 winst. De 2372 games waren verdeeld over 250 sets. Van de 111 wedstrijden zijn er 37 wedstrijden geëindigd in een 3e set of super-tiebreak. Drie keer eindigde een partij in 6-0 6-0. Frappant is dat deze 3 wedstrijden allemaal op de vrijdag gespeeld zijn. De langste wedstrijd werd ook op de vrijdag gespeeld namelijk die in de HD8 65+ tussen Van den Berg/De Vreede tegen Magendans/Mensinga. Setstanden waren hier 7-5 5-7 7-6. De partij duurde 3 uur en 12 minuten. Met een gezamenlijke leeftijd van 292 jaar was dit ook gelijk de wedstrijd met de meeste tenniservaring.

Net zoals de afgelopen jaren konden de deelnemers weer gebruik maken van het TCD Open menu. De dames Ina, Herma, Anja, Alma en Ria hadden zich uit de naad gewerkt (inkopen doen, plannen, eten maken, etc) maar konden tevreden toezien hoe er genoten werd van hun culinaire creaties.

Ook vertrouwd de M-triplets achter de BBQ (Marc R, Marc S, Martijn) en aangevuld met Dennis en Maurice. Nieuw dit jaar was de bingo i.p.v. de loterij. Ook hierbij positieve geluiden met leuke prijzen. Wordt vervolgd!

Kortom, het was weer een topweek. Iedereen die meegeholpen heeft om het weer tot een mooi succes te maken: heel erg bedankt! Maar natuurlijk ook alle spelers bedankt voor jullie deelname!

Volgend jaar ons 5-jarig jubileum. Wij hopen jullie dan weer te zien.

Groeten van de toernooi commissie

Marc Schuijl

Alma Akker

Tanja Bootsman

Marijke Smit

Rob Moes

Jan Mossel