Er gebeurde van alles op de 3e dag van het Eemsdelta Open toernooi. We moesten onze eerste uitvaller noteren, wedstrijden tussen moeder/dochter en eega’s, de eerste 65+ wedstrijd, stroomuitval en miraculeuze ontsnappingen.

De Vreede/Van den Berg moesten het in de 65+ opnemen tegen Bekker/Perdok en wonnen met 7-5 6-2. Marc Roosendaal won zijn wedstrijd tegen Tim Heemstra in een spannende super-tiebreak. Het duo Bosma/Smedes won ook hun 2e wedstrijd in de DD8 en plaatsten zich hierdoor voor de finale a.s. zondag.|

Ook spannend was de wedstrijd tussen Moes/Dijkhuis tegen Moes/Haayer. Ook hier een super-tiebreak nadat de eerste 2 sets in 7-5 2-6 eindigden. Moes/Dijkhuis moesten het later op de avond nog opnemen tegen vader en dochter Wieringa. Ook deze wedstrijd werd door Moes/Dijkhuis gewonnen in een super-tiebreak.

Charon Goedkoop moest het samen met Elise Bekker opnemen tegen moeder Ria en Marja Hommes. Ook hier moest de wedstrijd in een super-tiebreak beslist worden waarbij de eerste 2 sets eindigden in 3-6 7-5.

Olivier Veling, het 13-jarige talent uit Assen, won zijn wedstrijd tegen Nico van Land in de HE6 met 6-2 6-4. Van Land moest later op de avond nog een keer aantreden tegen Tom Alers in een geweldige wedstrijd. Met prachtig tennis was het een gelijk opgaande strijd welke om 0:00 uur nog kort onderbroken werd door het uitvallen van de verlichting. Oorzaak: tijdklok. De setstanden waren 7-6 7-6 in het voordeel van Tom.

Duursema/Rozema wisten nipt hun wedstrijd te winnen tegen de goed spelende Brons/Noordman. Een super-tiebreak moest er aan te pas komen waarbij Noordman/Brons voor kwamen te staan met 6-2 maar toch met 10-8 wisten te verliezen.

Santanera/Hommes moesten het opnemen tegen Moes/Haayer en wonnen, ook in een spannende wedstrijd, met 5-7 7-6 en 10-5 in de super-tiebreak.

Wedstrijd van de dag was toch wel die tussen Van Doorn/Bootsman en Vial/Ritsema. Het zag er lang naar uit dat Vial en Ritsema een makkelijke avond zouden krijgen. Met een voorsprong van 6-1 5-1 lag de overwinning voor het grijpen Het verliep echter anders. Bootsman/Van Doorn knokten zich terug in de wedstrijd en wisten de 2e set binnen te slepen met 7-5 waarna ook de super-tiebreak gewonnen werd.

Erik Smit moest helaas zijn partij tegen Daniël de Jonge opgeven. Een achillespees-blessure gooide roet in het eten. Door het uitvallen van Erik vindt zondag de finale plaats tussen Daniël en Bert Wassing. We wensen Erik natuurlijk veel sterkte met zijn herstel.

Vandaag beginnen we de dag met de 2e wedstrijd in de 65+. De wedstrijd tussen Bekker/Perdok en Magendans/Mensinga begint om 16:00 uur. Om 20:00 uur de wedstrijd tussen Briët/Akker en Nijp/Wassenaar. De winnaar plaatst zich voor de halve finale a.s. zaterdag.

Kijk voor het volledige programma op https://mijnknltb.toernooi.nl/tournament/eb21ccd7-175b-4f12-b58d-f36d1c9648db/matches/20220901

Vanavond geen wedstrijden om 21:30 uur, maar de 2e ronde van de spectaculaire Eemsdelta open Bingo. Vanavond prijzen van o.a. Discus, Robertus, Rex en hoofdprijzen van het Eemshotel en Grand café het Lokaal.

Tot vanmiddag!