Dag 2 kende wederom hele leuke wedstrijden met uiteenlopende uitslagen.

Schuitema (HE7), De Groot/Meijer (HD6) Bosma/Smedes (DD8), Dammer (HE7) en Bierma (HE6) wonnen allen makkelijk en lieten hun tegenstanders weinig games toe. Ook Ron de Boer/IJf Vial (HD6) wonnen hun 2e wedstrijd vrij eenvoudig in 2 sets en staan daarmee zondag in de finale. Publiekslievelingen Visscher/Mossel, op het park al de “olijke” aardbeien genoemd (zie foto), wonnen verrassend vrij eenvoudig met 6-2 6-2 tegen de youngsters Briët/Puls.

Verrassend was ook de winst van Wieringa/Brandsma tegen de als 3e geplaatste Groen/Haayer. Met 6-1 6-4 werd ogenschijnlijk vrij makkelijk gewonnen.

Bootsman/Wassenaar wisten ook hun partij te winnen tegen Gruisinga/De Jong. De 1e set ging in een tiebreak naar de Delfzielsters, de 2e set eindigde in 6-2. De als 4e geplaatste Briët/Santanera wist hun partij te winnen van Bleker/Meindertsma met 6-4 6-3.

Bij 4 wedstrijden moest er vandaag een super-tiebreak gespeeld worden in de 3e set om uit te maken wie de winnaar zou worden. Brons/Noordman wisten nipt te winnen van het duo Lust/Visscher. Een hele leuke wedstrijd was die tussen het jongste koppel tijdens dit toernooi (Meijer/Rondhuis) en het oudste koppel in de HD7 (Baarschers/Wils). De eerste set ging met 6-4 naar de jonkies, maar de oudere jongeren vochten zich knap terug in de 2e set, ook met 6-4. De super-tiebreak werd uiteindelijk gewonnen met 10-3 door Tim en Teun.

Het als 2e geplaatste duo Duursema/Rozema wist in een spannende 3-setter te winnen van Rozema/Van der Zwaag in de HD7. Eega Joke Duursema wist, samen met Anne Marije Knevelbaard, de winst te pakken in hun partij tegen Meike Aarens en Vera Prins. In een leuke spannende gelijk opgaande wedstrijd (2-6, 7-6, 10-5) trokken Duursema/Knevelbaard hun partij knap over de streep.

De avond werd afgesloten met een ouderwetse bingo met prijzen van Sytha 2.0 spijkergoed, Robertus drankenhandel, HEMA, Rex en 2 hoofdprijzen van Grand café het Lokaal. Geluksvogels waren Rick Visscher en Janneke Mossel die kirrend hun hoofdprijzen in ontvangst namen.

Vandaag dag 3. Het belooft weer een mooie dag te worden. We beginnen de dag wederom met een partij in de HE6 namelijk die tussen Siemon Bierma en Frank Oostland. Ook wordt vandaag om 17:00 uur de eerste wedstrijd gespeeld in de HD8 65+. Bekker/Perdok en Van den Berg/Vreede zijn de hoofdrolspelers. De pikante wedstrijden om 18:30 uur: moeder en dochter Goedkoop nemen het tegen elkaar op in de DD7 en in de GD7 een echtelijke twist tussen het echtpaar Moes.
Om 20:00 uur de eerste wedstrijd in de HE5 waarbij Erik Smit het moet opnemen tegen Daniel de Jonge. Ook om 20:00 uur de wedstrijd tussen 2-malig winnaar van het TCD Open: Niels Loonstra tegen Edwin van Noort. We sluiten vandaag af met 4 wedstrijden in de GD7.

Kijk voor alle wedstrijden van vandaag op https://mijnknltb.toernooi.nl/…/eb21cc…/matches/20220831

Kortom, prachtige wedstrijden vanavond. De koffie staat om 17:00 uur weer klaar met een (bijna) vers gebakken cake.