De eerste speeldag van het Eemdelta Open toernooi 2022 zit er alweer op. Klokslag 17:04 uur begonnen Olivier Veling en Tom Alers aan hun wedstrijd. Tom wist zijn partij te winnen van de youngster uit Assen (13 jaar in de HE6 en als 4e geplaatst) met 6-4 7-6.

Door het loslaten van de 17+ konden we op de eerste speeldag nog meer jeugd welkom heten. Tim Meijer en Teun Rondhuis moesten het opnemen tegen de als 3e geplaatste Peter Groen en René Haaijer; zij verloren hun partij met 6-3 6-4.

Verrassingen waren er ook. De tandem Briët/Santanera, vooraf door velen getipt als winnaar in de HD7, moest het onderspit delven tegen de gretige Marc Roosendaal en Marc Schuijl. In een super-tiebreak wisten de Marc-brothers nipt te winnen. Een mooie prestatie, ook omdat beide Marc-en ook al een 3 -setter in de benen hadden. Tegen Theo de Boer/Lammert Helman werd ook nipt verloren in een super-tiebreak.

De jongste telg van de Briët-familie, Maurice, deed het beter. Met partner Charon Goedkoop wisten de “jonkies” fors te winnen van de geroutineerde Brian Prak en Lorian Slagter met de setstanden 6-1 6-3.

Nijp/Wassenaar moesten het opnemen tegen het van blessures herstellende duo Stam/Baar-Bos en wonnen met 6-3 6-2. Ook een prachtige wedstrijd om te zien was die tussen Ron de Boer/IJf Vial tegen Frank van Doorn/Nico van Land. Met mooie rally’s en uitstekend samenspel van beide kanten was het voor de neutrale toeschouwer een schitterende partij die beide koppels op de mat legden. De Boer/Vial wisten in de super-tiebreak te winnen, een sportieve opsteker voor Vial die tot nu toe een teleurstellend seizoen kent.

Voor de andere uitslagen kijk op https://mijnknltb.toernooi.nl/tournament/eb21ccd7-175b-4f12-b58d-f36d1c9648db/matches/20220830

Vandaag dag 2 met wederom mooie wedstrijden. We trappen de 2e dag af met een wedstrijd in de HE6 tussen de als 3e geplaatste Siemon Bierma en Niels Huisman. Ook om 17:00 uur de wedstrijden tussen de als 1e geplaatste publiekslievelingen Mossel/Visscher. Maurice Briët en Martijn Puls zijn de tegenstanders. Om 20:00 uur de wedstrijd tussen Vial/De Boer en Dresselhuis/Dijkman, maar ook het Spiekster onderonsje en broedertwist tussen Rozema/Duursema tegen Rozema/Van der Zwaag.

Zie voor alle wedstrijden vandaag: https://mijnknltb.toernooi.nl/tournament/eb21ccd7-175b-4f12-b58d-f36d1c9648db/matches/20220830

Vanavond tegen 22:00 uur ook de eerste editie van onze Eemsdelta Open Bingo. We spelen vanavond en donderdagavond 2 rondes bingo met werkelijk schitterende prijzen. Kaarten kun je kopen aan de bar en kosten 2,50 per stuk. Per ronde kun je 3 prijzen winnen.

Mocht je donderdag nog mee willen eten (Herma’s Ajam Paniki), dan kun je je alleen vandaag nog opgeven.

Heel veel plezier vandaag!