De laatste dag van het toernooi, die in het teken stond van de finales. Het zou een prachtige dag worden.

Om 10:00 uur werd afgetrapt met de laatste wedstrijd in de HD8 finale van de 65+. Perdok/Helfrich moesten het opnemen tegen Bekker/De Vreede. De winnaar mocht zich kronen tot kampioen. Met 2 breaks ging de eerste set naar Helfrich/Perdok. De tweede set was lang een gelijk opgaande strijd, maar de ervaring gaf uiteindelijk toch de doorslag, 6-2, 7-5.

Ritsema/Smit wonnen de DD5 in een tweeluik met Bos/Smit. Bos, geblesseerd aan de heup, kon niet voluit spelen. 6-0 6-0 was de eindstand.

In de HD5 een geweldige wedstrijd tussen Bierma/Luttje en Baas/Van Wiefferen. De winnaar zou eerste in de poule worden en dus ook kampioen. De strijd ging lange tijd gelijk op met prachtige punten, uiteindelijk waren het Luttje en Bierma die de eerste set naar zich toetrokken met 7-5. In de 2e set konden Bierma en Luttje geen vat krijgen op het afwisselende spel van Baas en de goed serverende Van Wiefferen en dus ging de 2e set met 6-1 naar de Havenkanters. Een derde set moest uiteindelijk de kampioen opleveren. Dit moest gebeuren in een tiebreak, hieruit bleek maar eens hoe de beide koppels aan elkaar gewaagd waren. Baas/Van Wiefferen wonnen uiteindelijk de tiebreak en dus het kampioenschap. Vader en moeder Van Wiefferen zagen het, zwellend van trots, met betraande ogen aan.

Moes/Wassenaar wisten hun finale te winnen in de DD7 tegen Klimp/Prins. Uitslag was 6-3 6-2. In de HD6 finale wisten de Buininkjes ook te winnen van Ron de Boer en IJf Vial. Setstanden hier waren 6-3 6-0. Haris Javorovac kwam, zag en overwon in de HE6. Het oud TCD-lid, nu tennissend in Groningen, won vrij eenvoudig met 6-2 6-3 van Jaap de Jonge.

Gert de Jong en Joke Duursema werden kampioen in de GD6. Dit was op basis van het aantal gewonnen/verloren games. De Jong/Duursema hadden een positief game saldo van +13, Leverman/Bootsman hadden een saldo van + 1 en moesten genoegen nemen met de 2e plaats.

Haaijer/Visscher vochten in een heroïsch gevecht om het kampioenschap in de HD7 tegen Loonstra/Schreuder. De youngsters wonnen vrij gemakkelijk met 6-0 de eerste set, maar aangemoedigd door talrijke fans uit Wagenborgen, wist het gelegenheidsduo het spel van de Usquerders met hoge ballen te ontregelen. De 2e set ging dan ook met 7-5 naar de zwoegende Haaijer en de volledig in trance verkerende Visscher. De 3e set begon goed voor de jongelui uit Usquert, die voor kwamen te staan met 4-1, maar aangespoord door een burlende (ja, u leest het goed, burlende) Visscher richtte Haaijer zich op en kwam het sympathieke duo bijna langszij. Het bleek een laatste stuiptrekking te zijn. De 3e set eindigde in 6-3.

De Smit triplets, aangevuld met Geert Jan Ots uit Woldendorp, wisten er een leuke wedstrijd van te maken. Met 7-5 en 5-7 moest een derde set uitkomst bieden. Ots/Smit wisten deze te winnen, maar het bleek niet genoeg te zijn voor het kampioenschap. Mede op basis van een beter saldo in de setstanden (+1 tegen -1) wisten Smit/Smit het kampioenschap binnen te halen in de GD5.

Frank van Doorn en Tanja Bootsman werden terecht kampioen in de GD7. Zij wisten al hun 5 wedstrijden winnend af te sluiten. Tegen Wassenaar/Lange werd het in de finale 6-3 6-0.

 

In een geweldige apotheose van het Eemsdelta Open toernooi vochten Rudolf Hidskes en local hero Maurice Hofstede om het kampioenschap in de HE4. Hidskes speelde uitstekend waardoor Hofstede niet in zijn spel kon komen. De eerste set ging met 6-0 naar Hidskes. In de 2e set kwam Maurice beter in de wedstrijd, maar het was niet voldoende. Met 6-4 wist Hidskes ook de 2e set te winnen en mocht hij zich tot kampioen kronen in de HE4.

Alle winnaars van harte gefeliciteerd met jullie kampioenschap!