Dag 1 zit erop en het was een dag met verrassingen qua uitslagen. Veel dubbels die geplaatst zijn moesten het onderspit delven tegen lager geklasseerde dubbels. Dat veel teams gelijkwaardig zijn aan elkaar bleek aan de 7 partijen die beslist werden door een super tiebreak.
De grootste verrassing vond plaats bij de openingswedstrijd van het toernooi. Het duo Groen/Lange moest het opnemen tegen de gewiekste Visscher en de immer goedlachse Brandsma. Visscher/Brandsma, in eerste instantie opgegeven voor de 65+, wonnen vrij eenvoudig met 6-1 6-3.

Een andere verrassing vond plaats op het centercourt waar de dames Stoetman/Hoekzema ruim wisten te winnen van de dames Goedkoop/Haaijer. 6-2 6-2 was de eindstand.

Gelegenheidsduo Briët sr./Schuijl moest het onderspit delven tegen de energieke Boersma en de ranke Mossel. Leuk was het om te zien dat bijna de hele familie Schuijl, neven, nichten, broers, zussen, opa’s en andere aanverwanten, aanwezig waren om de een na jongste telg aan te moedigen. Het mocht niet baten.

Spektakel was er te zien bij de wedstrijden in de HE6. Local hero Jaap de Jonge begon uitstekend tegen youngster Nick Waasdorp met een 6-0 in de eerste set. Daarna was het de beurt aan Waasdorp die de 2e set naar zich toetrok met 6-1. De super tiebreak werd uiteindelijk gewonnen door Waasdorp met 11-9, mede dankzij het wegwerken van 3 matchpoints.
Ook de winnaar van vorig jaar in de HE7 Loonstra wist zijn partij te winnen. Tegen Nico van Land moest ook hier een super tiebreak eraan te pas komen. Met 10-5 wist Loonstra de wedstrijd over de streep te trekken.
Dennie Nielsen uit Appingedam wist nipt te winnen van Frank van Doorn. In een gelijk opgaande strijd met mooie slagenwisselingen wist Nielsen zijn partij te winnen in de super tiebreak. 6-4, 2-6, 10-3 was de eindstand.

Ook nieuwkomers Briët jr. en Vera Rozeboom wisten er een leuke partij van te maken tegen Martijn Puls en Elise Bekker. Nog maar net lid en gelijk meedoen aan een toernooi is sowieso spannend. Puls/Bekker waren te sterk. Donderdag vindt de revanche plaats.
Vandaag wederom een vol programma met leuke partijen.

Zo nemen vader en zoon Buining het om 17:00 uur op tegen Dammer/Raspe uit Wagenborgen. De Damsters Dresselhuis/Stoppels nemen het op tegen Moes/van Noort. In de HE4 vanavond om 20:00 uur de wedstrijd tussen Daniel de Jong en Bram Bayens.

Alle spelers veel succes vandaag!