Na een gedwongen pauze van 2 jaar kon afgelopen zaterdag eindelijk weer gespeeld worden in de voorjaarscompetitie van de KNLTB. Met vele vrijwilligers is de afgelopen weken gewerkt om de tennisbanen op tijd klaar te krijgen wat ervoor zorgde dat afgelopen zaterdag om 10:00 uur de eerste competitieronde gespeeld kon worden.

Maar liefste 9 teams hebben zich dit seizoen opgegeven voor de najaarscompetitie in de categorieën Heren dubbel 50+,  Dames Dubbel 17+, Heren 17+, Gemengd 35+ en Gemengd dubbel 17+.

De heren 17+ moesten het opnemen tegen Cream Crackers 9 uit Groningen. Met name Ron de Boer en Willy Liewes waren goed op dreef en wonnen zowel hun single als dubbelpartij wat resulteerde in een 4-2 overwinning.

In de 35+ gemengd moest TCD 1 het opnemen tegen TCD 2. De enkelpartijen en de mixpartij gingen vrij eenvoudig naar het 1e team van de tennisvereniging in de gemengd dubbel. Eindstand 3-2.

TCD 3 won eenvoudig hun wedstrijd tegen Groninger LTB. TCD 3, een mooie mix van spelers uit Appingedam en Delfzijl, won vrij eenvoudig zijn partijen; alleen de dames moesten het onderspit delven.

TCD 4 moest het opnemen tegen TIOL uit Zuidbroek. Een spannende en gelijk opgaande wedstrijd welke uiteindelijk beslist werd in een supertiebreak bij de dames dubbel. Een achterstand van 5-1 werd omgebogen tot een 10-8 winst waarmee de 3-2 overwinning een feit was.

In de categorie gemengd 17+ dubbel team maakte het team TCD 1 uit Delfzijl hun debuut in de voorjaarscompetitie. Voor een aantal spelers betekende dit hun eerste wedstrijd in competitieverband. De youngsters moesten het opnemen tegen de ervaren spelers van Nienoord en verloren hun wedstrijd met 3-1. De herendubbel Schuijl/Puls wist hun wedstrijd te winnen. In een spannende 3-setter werd het uiteindelijk 15-13 in de supertiebreak.

De dames van het damesteam van TC Delfzijl wisten hun wedstrijd tegen de studentes van Veracket te winnen met 3-1. Met het winnen van hun beide dubbels waren Ria Goedkoop en Ester Stoetman de gevierde vrouwen.