De eerste speeldag zit erop. Ondanks een onderbreking van ongeveer een uur vanwege de regen, konden alle wedstrijden die gepland stonden toch gespeeld worden.

De HE7 begon gelijk met een prachtige wedstijd. De jonge Rus Anton Zaitsau wist in een marathonpartij te winnen met 0-6 6-2 7-6 (13-11) van de jeugdige veteraan Harry Schuitema. Brigitta Gruisinga wist in een spannende partij te winnen van de nummer 2 geplaatste Geke Minaard met 7-6 6-4.

Ethan Wildeman wist zijn partij tegen Richard Vedder te winnen. Vedder, zijn eerste officiële KNLTB-wedstrijd, bood prima partij tegen de altijd gedreven Wildeman, maar moest het onderspit delven in een supertiebreak. 6-2 3-6 en 7-6 waren de setstanden.

De dag werd afgesloten met een spektakelstuk op baan 1. Het mixduo Santanera/Hommes wist, ook in een supertiebreak, te winnen van Jaap en Nonnie Lust. In een prachtige wedstrijd werd het uiteindelijk 6-4 4-6 7-6 (10-5) voor de youngsters uit Spijk.

                                                 

Vandaag dag 2 met wederom mooie wedstijden. We beginnen om 17:00 uur met 2 wedstrijden waarna we om 18:30 uur een kraker hebben. René Noordman/Sandra Zandinga uit Wagenborgen nemen het op tegen Maarten Hukker en Zwanet Baar. Ook spelen de als nummer 3 geplaatste Lange/Wassenaar tegen de als 4e geplaatste Pruis/Slager om 18:30 uur in de GD7.

 

Om 21:30 uur worden de eerste wedstrijden gespeeld in de DD5. Het duo Sennema/Visser neemt het op tegen Huisman/Smit. Op papier een geweldige wedstrijd.  Tevens vanavond een mini-clash. Moes/Dijkhuis (beide spelend in TCD2) nemen het op tegen echtpaar Briët (spelend in TCD 3). Niet alleen de winst, maar ook de eer staat hierbij op het spel. Aanvang om 21:30 uur.

Het wordt vandaag een onstuimige dag met vanavond veel wind. We gaan halverwege de avond sowieso de kleine tentjes afbreken en wellicht vanavond laat ook de grote partytent. Omdat we niet veel mensen tegelijk in de kantine mogen hebben vanwege Corona, kan het zijn dat we de kantine eerder sluiten dan gepland.

 

Mocht je komende donderdag nog mee willen eten, Streetfood van Ina, dan kun je je hier vandaag nog voor opgeven door een mail te sturen naar tcdopen@tcdelfzijl.nl.